Sfaturi practice pentru a gati mancare cu mai putine calorii

Daca v-ati hotarat sa slabiti ar fi o idee buna sa incepeti prin reducerea caloriilor la mancarurile preparate chiar acasa. Daca nu stiti de unde sa incepeti, va prezentam in continuare cateva sfaturi practice pentru a incepe sa gatiti o mancare mai sanatoasa si mai saraca in calorii.

mancare-de-pui-cu-legume

Cat mai putine grasimi
Uleiurile si grasimile folosite de obicei la gatit contin mai multe calorii decat orice alt ingredient al mancarii preparate. O alta sursa trecuta cu vederea o constituie produsele lactate grase. Renuntati la laptele cu grasime, smantana sau branza grasa si optati pentru produse lactate sarace in grasimi, disponibile in supermarket-uri.

Alegeti carne slaba
Optati pentru carne cat mai saraca in grasimi, de pasare sau de peste. Daca aveti de unde, ati putea sa cumparati pasari de curte, pentru a fi cat mai naturale. Atentie totusi, pasarile de curte hranite natural sunt mai sanatoase, insa nu neaparat fara grasime. Folositi carnea alba de pe piept, spinarea sau carnea muschilor.

Carne fara piele
Chiar si in cazul pasarilor crescute la curte, indepartati pielea.

Fara zahar
Zaharul este prezent in majoritatea alimentelor de pe piata. Cititi etichetele si incercati sa renuntati la zahar sau folositi inlocuitori.

Legumele
Fara calorii si pline de vitamine si minerale, legumele sunt surse importante de sanatate. Incercati cateva retete vegetariene.

Gatiti sanatos
Evitati prajelile, soteurile sau alte feluri de mancare cu mult sos si ulei. Incercati sa folositi mai mult retetele cu preparare la cuptor, la abur sau la gratar.

Aceastea sunt cateva sfaturi practice, usor de pus in practica, care va vor ajuta sa reduceti caloriile din mancarea pe care o preparati si vor avea efecte pe termen lung asupra sanatatii voastre. Nu sunt chestiuni complicate si pot fi aplicate usor oricarui tip de retete.